Mediation

Het kenmerk van de advocatuur is dat de advocaat de belangen van één partij behartigt en dat er vrijwel altijd sprake is van een gerechtelijke procedure. Één partij kan bestaan uit meerdere personen en/of ondernemingen die allemaal hetzelfde belang hebben. 

 

Bij mediation behartigt de mediator meerdere belangen van meerdere partijen en probeert de mediator aan tafel met alle partijen buiten de rechter om tot een oplossing te komen voor een of meerdere problemen. 

 

Omdat de mediator rekening moet houden met alle belangen van alle partijen moet hij neutraal blijven en mag daarom niet adviseren. Een mediator kan wél informeren en samen met alle partijen zoeken naar een oplossing die voor alle partijen acceptabel is.  
Het voordeel van mediation, ten opzichte van een gerechtelijke procedure, is dat u als partij zelf direct betrokken blijft, meedenkt in oplossingen en niet afhankelijk bent van een beslissing genomen door een rechter of arbiter. 
Naast de betrokken partijen kan ook uw accountant en/of fiscalist of een financieel deskundige aanschuiven aan tafel en meedenken. 

 

Wilt u meer weten over voornoemde onderwerpen wacht niet en bel of mail.

Adres

Bruistensingel 130

5232 AC Den Bosch

Bel:

T: 073 6488628

2016

FAAM Advocatuur

 

KvK 61820113